zaterdag 13 september 2014

case study: beheer van vaccinatietrajecten

Als PHP-programmeur ben ik breed inzetbaar. Hieronder vindt u een beknopte beschrijving van één van de door mij uitgevoerde opdrachten.


Project: beheer van vaccinatietrajecten
Opdrachtgever: Een opdrachtgever in de medische branche

Opdracht:
Opdrachtgever voert vaccinatie-programma's uit. Voornamelijk op onderwijsinstellingen, maar ook voor particulieren. Denk daarbij aan vaccinatietrajecten voor Hepatitis B of aan vaccinaties voor reizigers naar exotische bestemmingen waarbij vaccinaties aangeraden worden of verplicht zijn.

Een vaccinatietraject bestaat vaak uit een reeks van vaccinaties gedurende een bepaalde periode, gevolgd door bijvoorbeeld een bloedafname om de titerwaarde te kunnen bepalen.

Opdrachtgever hield voorheen alle vaccinatietrajecten bij middels excel-documenten maar wilde een andere, meer werkbare oplossing. Bovendien wilde opdrachtgever dat het verwerken en administreren van uitgevoerde vaccinaties online zou plaatsvinden omdat men erg vaak op locatie de vaccinaties uitvoerde met meerdere gebruikers.

Uitvoering:
Een uitgebreide database met bijbehorend beheersysteem werd door mij ontworpen op basis van de wensen van de opdrachtgever. Zo werd het mogelijk om vaccinatietrajecten te definiëren, klanten en hun eventuele vestigingen in te voeren en te beheren, assistenten en contactpersonen te beheren enzovoorts.

Per klant of vestiging kunnen vaccinatieprojecten worden gekoppeld waaraan dan weer een aantal cliënten kan worden toegevoegd (handmatig of door middel van het importeren van excel-documenten). Uitgevoerde vaccinaties worden automatisch geregistreerd in het systeem waardoor voor alle gebruikers altijd actueel inzicht is wie wanneer en door wie er is gevaccineerd.

Opdrachtgever kan middels managementlijsten inzicht krijgen in de status van vaccinatieprojecten en gebruikt deze gegevens als basis voor zijn facturatie.

De web-applicatie biedt verder mogelijkheden als het versturen van mailings (gepersonaliseerd en indien gewenst met bijlages) naar cliënten, en beschikt over een nieuwsberichten-systeem om gebruikers in informeren, al of niet gepersonaliseerd.Een complete en uitgebreide web-applicatie is het resultaat. Voor opdrachtgever een aanzienlijke verbetering van de workflow, minder kans op administratieve fouten en daardoor een structureel betere bedrijfsvoering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten