zaterdag 13 september 2014

case study: klantbeheer voor online taalcursussen

Als PHP-programmeur ben ik breed inzetbaar. Hieronder vindt u een beknopte beschrijving van één van de door mij uitgevoerde opdrachten.


Project: klantbeheer voor online taalcursussen
Opdrachtgever: addisco.nl

Opdracht:
Opdrachtgever is een bedrijf dat talencursussen geeft (Latijn en Grieks).
Men wilde een systeem waarbij het mogelijk werd ook online talencursussen aan te bieden. Men beschikte al over een website en ook de online cursussen waren al gereed voor gebruik. Wat nog ontbrak was een systeem om de toegang tot de online cursussen te beheren.

Uitvoering:
Een web-applicatie werd door mij ontworpen die onder andere de volgende mogelijkheden biedt:
  • Opdrachtgever kan cursussen definiëren, een aanmeldlinks genereren waarmee cursisten zichzelf kunnen aanmelden voor een cursus.
  • Hij kan beheren welke cursisten toegang hebben tot welke online cursussen en gedurende welke periode die toegang geldig is.
  • Cursisten kunnen inloggen om een online-cursus te openen. Er is ervoor gezorgd dat een cursist niet vaker dan 1x tegelijk ingelogd kan zijn en een cursist krijgt alleen toegang binnen de door opdrachtgever gedefinieerde periode.
  • De front-end pagina's voor de cursisten zijn meertalig (Nederlandstalig en Engelstalig).


Met deze web-app heeft opdrachtgever haar dienstenpakket uitgebreid met online cursussen en zijn er mogelijkheden geopend voor verdere uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten